Előadói információk

Speaker 1

Joel R. Beeke

Joel Robert Beeke Kalamazooan született (Michigan, USA) 1952. december 9-én. Hitvalló kálvinista lelkész, teológus, 21. századi puritán. A Michigan állambeli Grand Rapidsban található Heritage Reformed Congregation lelkésze és a Puritan Reformed Theological Seminary elnöke, ahol a Rendszeres Teológia és Homiletika professzora valamint a puritánok szakértője.

Beeke a Western Michigan University-n, a Thomas Edison College-ban, a Holland Református Teológiai Iskolában és a Westminster Theological Seminary-n tanult. A Westminster Theological Seminary-n (Philadelphia) a reformáció és a reformáció utáni időszak teológiájából doktorált.

Több mint száz könyv szerzője és társszerzője (legutóbb: Reformed Systematic Theology III), további száz könyvet szerkesztett, és 2500 cikket írt református könyvekhez, folyóiratokhoz, folyóiratokhoz és enciklopédiákhoz. Gyakran hívják előadásokat tartani szemináriumokban és előadásokat tartani református konferenciákon szerte a világon. Felesége Mary és három gyermeke van.